sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Havujen katveessa


Täytyyhän niiden jossain pesiä, kun niitä lentelee joka paikassa, haarahaukkoja nimittäin. Grand Popossa kävijän on helppo nähdä parikin pesäpuuta. Parhaat näkymät on siihen pesään, jonka haukat ovat rakentaneet Auberge de Grand Popon tontille. Se on suuressa kasuariinapuussa, joka kasvaa hotellitontin länsipäässä, aivan kaksikerroksisen hotellirakennuksen päädyssä. Alhaaltakin sen näkee, mutta kuvaa varten hiivin huomiota herättämättä toista kerrosta kiertävälle parvekkeelle.

Sivumennen sanoen kuvasta näkee, että tämä haukka on todellakin paikallista, muuttamatonta alalajia. Sen tunnistaa kokonaan keltaisesta nokasta. Euroopasta talvehtimaan tulevilla haarahaukoilla on tumma nokka, jonka tyvessä voi olla vähän keltaista.

Toinen pesäpuu on kookospalmu, joka kasvaa vähän matkaa Aubergesta pohjoiseen. Päiväpetolinnut rakentavat pesäkseen suuria risulinnoja, joita ne käyttävät yhä uudelleen, joten eiköhän ainakin toisessa noista puista ole nytkin haukkapari hautomassa tai poikasiaan ruokkimassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Martin-chasseur du Sénégal

  Un bel oiseau, de la taille d’un petit pigeon, avec la tête et le ventre gris claire, le dos et la queue couleur bleu brillant et un gros ...