torstai 25. lokakuuta 2018

Keltanokkainen kälättäjä

Aluksi et huomaa niitä ollenkaan. Sitten ehkä kiinnität huomiota siihen, että puiden latvoissa lentää jotain omituisia isoja lintuja. Seuraavaksi kuulet kalkkunamaista kaklatusta sieltä latvuksista, todennäköisimmin aamuvarhaisella tai auringonlaskun lähestyessä.

Harmaaturako ei heti muistuta mitään meille tuttua lintua. hiukan fasaania pienempi, pitkäpyrstöinen ja nimensä mukaan yleissävyltään harmaa lintu lentelee kanalintumaisesti lyhyillä ja pyöreäpäisillä siivillään räpytellen puusta toiseen. Kun osaa oikealla hetkellä pysähtyä katsomaan, voi huomata myös jykevän keltaisen nokan ja niskahöyhenet, jotka välillä nousevat pieneksi töyhdöksi.

Harmaaturako on todennäköisin vaihtoehto, jos Grand Popon puissa näkee jonkin kyyhkyjä suuremman linnun (joka ei ole haarahaukka). Suurta nokkansa se käyttää hedelmien poimimiseen puista. Turakot ovat kotoperäinen afrikkalainen lintuheimo, joka on etäisesti sukua käkilinnuille.

Alimpana vanha yksilö. Sen vieressä kaksi nuorta lintua, joilla ei vielä ole lajille tyypillistä niskatöyhtöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Martin-chasseur du Sénégal

  Un bel oiseau, de la taille d’un petit pigeon, avec la tête et le ventre gris claire, le dos et la queue couleur bleu brillant et un gros ...