sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Tavikset I: Palmukyyhky


Minkä hyvänsä paikan linnuista tunnistaa helposti 90%, jos opettelee muutaman yleisimmän lajin. Lajikirjosta riippuen näitä taviksia täytyy opetella kahdesta viiteen. Esittelen Grand Poposta ne kolme lintulajia, jotka opeteltuaan tunnistaa lähes jokaisen eteen tupsahtavan siipiveikon.

Palmukyyhky ei ole yksilömäärältään tämän triumviraatin ykkönen, mutta sitä ei kylänraitilla voi olla näkemättä tai kuulematta. Se on huomattavan pieni ja siro kyyhky, jolla on hiekanruskea höyhenpuku vailla kauas näkyviä tuntomerkkejä – paitsi pyrstön valkeat reunasulat. jotka näkyvät kun se pyrähtää kulkijan edestä lentoon. Palmukyyhkyjä näkee tepastelemassa kadulla tai pientareilla, istuskelemassa sähkölangoilla ja katonharjoilla tai lentelemässä yhdestä kyyhkyille tärkeästä paikasta toiseen.

Kun päivä ei ole kuumimmillaan, palmukyyhky kujertaa pehmeästi "hu-hu-HU-HU-hu-huu". Englanniksi se ilmeisesti kuulostaa hauskalta, koska palmukyyhkyn englanninkielinen nimi on "Laughing dove".

Muistutan, että kaikki tämän blogin kuvat ovat itse ottamiani, eikä niitä saa julkaista muualla ilman kirjallista lupaani. Blogia saa levittää.

Toiseksi muistutan, että olet tervetullut rahoittamaan tulevan lintuopaskirjani julkaisemista. Vastikkeena saat esimerkiksi kalenterin tai kehystetyn valokuvan. Tämä kuva on vahvasti ehdolla näihin tuotteisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Martin-chasseur du Sénégal

  Un bel oiseau, de la taille d’un petit pigeon, avec la tête et le ventre gris claire, le dos et la queue couleur bleu brillant et un gros ...