lauantai 27. lokakuuta 2018

Pulu


Ihminen on vienyt muutamia eläinlajeja kaikille mantereille. Linnuista tunnettuja ovat kottarainen ja varpunen, jotka ovat paikoin pahojakin haitallisia vieraslajeja. Grand Popossa ei europpalaisperäisiä lintuja juurikaan näy. Ainoa poikkeus on pulu eli kesykyyhky, jonka luonnonvarainen kantamuoto on Euroopassa ja läntisessä Aasiassa paikoin kalliojyrkänteillä pesivä kalliokyhky. Villin kyyhkyn aistikkaan harmaa höyhenpuku on monilla puluilla muutunut eri tavoin kirjavaksi.

Grand Popon pulut viihtyvät syystä tai toisesta Villa Karon lähikortteleissa. Kauempana ne saavat antaa sijaa viidelle muulle kotoperäiselle kyyhkyslajille, jotka ilmeisesti menestyvät Länsi-Afrikassa pulua paremmin.

Siltä varalta, ettet tunne pulua: Kesykyyhky on useimpia afrikkalaisia kyyhkyjä suurempi ja rotevampi ja viihtyy paremmin maassa ja rakennusten luona. Hyvä tuntomerkki on lennossa vaaleana hohtava yläperä.

Kesykyyhkyjä myös kasvatetaan ruoaksi. Tienvarsilla näkee joskus häkkejä, joissa on myytäväksi tarkoitettuja kesykyyhkyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Martin-chasseur du Sénégal

  Un bel oiseau, de la taille d’un petit pigeon, avec la tête et le ventre gris claire, le dos et la queue couleur bleu brillant et un gros ...