keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Syysmuutto lähenee

Beninin-projektin alkuun ei ole enää kovin monta päivää. Matkavalmisteluista ovat jäljellä oikeastaan enää viime hetken viimeistelyt ja sen varmistaminen, ettei mitään oleellista ole unohtunut. Viisumi - check. Malarialääkitys - check. Hyttys-ässä - check.

Stipendiaattipaikka Villa Karossa varmisti sen, että matkan peruskustannukset pysyvät kurissa ja kohtuudessa. Muuten kyllä tällaiseen hankkeeseen saisi uppoamaan säästöjä niin paljon kuin vain ilkeäisi. Mopo onkin keulinut, mutta vain vähän. Totesin heti alkuun, että saadakseni vähänkään parempia valokuvia linnuista tarvitsen pidemmän teleobjektiivin. Se meni hyvin, sain objektiivin ja kevyen matkajalustan Top-Shotista alle tonnilla. (Ei sitäkään halvaksi kehtaa väittää, mutta hyvään optiikkaan saa helposti uppoamaan viisinumeroisenkin määrän euroja) Sen jälkeen oivalsin aika pian, että tarvitsen toisen kamerarungon voidakseni ottaa muitakin kuvia kuin vain lähikuvia linnuista. Käytettyjä Nikonin runkoja löytyy yllättävän edullisesti, joten sellainen sitten ostoslistalle. Loppujen lopuksi ostamani ”vanha” kamera on uudempaa mallia kuin entinen, joten kakkoskameraksi tarkoitetusta tulikin ykköskamera.

Kaksi kamerarunkoa tarvitsen siksi, että Grand Popon kosteassa ja pölyisessä ilmassa objektiivin vaihtaminen on riskaabelia sekä kameran että objektiivin kannalta. Toisaalta helpommissakin olosuhteissa menee kuvaustilanne äkkiä ohi, jos pitää kesken kaiken alkaa vaihtaa objektiivia. Sitäkin olen joskus tehnyt, joten tiedän mistä puhun.

Elämäntilanteen muuttuessa kesällä huomasin myös olevani vailla kaukoputkea, nykyornitologin rakkainta ystävää. En ollut ajatellut ottaa kaukoputkea mukaan Beniniin, mutta  Birdlifen lintumessuilla löysin Lintuvarusteen messutarjouksena ihastuttavan, kämmenelle mahtuvan teleskoopin - ja ostin sen.

Tänään ostin malarialääkkeet, eivätkä nekään ihan halvaksi tule. Vielä pitänee hommata hyviä puuvärejä, jotta voin toteuttaa koululaisille suunnittelemani kuvataidepajan. Lapsille pitää antaa vain hyviä työvälineitä kuvien tekemiseen, joten siihenkin taitaa mennä hiukan rahaa.

Ilmaiseksi olen toistaiseksi saanut vain muutamat hyväkuntoiset käytetyt kiikarit, jotka voin perillä ottaa ensin projektin käyttöön ja lahjoittaa sitten koululle. Johonkin hyvään kohteeseen päätyy lopulta myös polkupyörä, jonka yritän ostaa käyttööni heti Beniniin päästyäni.

Uusia ja käytössä olleita kiikareita odottamassa pääsyä Grand Popoon


Jos haluat tukea lintuoppaan valmistumista ja ympäristökasvatusprojektin toteutumista, joukkorahoituskampanja on voimassa vuoden loppuun asti. Tonni pitäisi saada kokoon, jotta rahoitus ylipäätään onnistuu. Ehkä sinä olet yksi pienistä puroista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Martin-chasseur du Sénégal

  Un bel oiseau, de la taille d’un petit pigeon, avec la tête et le ventre gris claire, le dos et la queue couleur bleu brillant et un gros ...