sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Kutojamestari

Kyläkutoja pitäisi oikeastaan esitellä tuotostensa kautta, sillä se pesii näyttävissä yhdyskunnissa. Kymmeniä heinistä taitavasti kudottuja pesiä riippuu samasta puusta, ja kiihkeästi tirskuttavia lintuja lentelee pesäpuunsa ja lähiseudun ruokailupaikkojen väliä. Grand Popon kylässä on useita kookospalmuja, joisen lehdistä pesiä roikkuu, pyöreitä ruskeita möykkyjä. Erityisen suuri yhdyskunta on akaasiapuissa Beninin ja Togon rajalla, missä lintujen touhua voi seurata rajanylitysasiakirjojensa prosessointia odottaessaan.

Kutojat ovat varpusten tai peippojen kokoisia lintuja. Tähän afrikkalaiseen heimoon kuuluu monia enemmän tai vähemmän saman näköisiä lajeja. Grand Popon alueella voi nähdä ainakin kaisla-, heinä-, mustakurkku- ja kaitanokkakutojia, jotka pesivät ja ruokailevat kukin vähän omilla alueillaan. Kaikien lajien koiraat ovat keltaisia ja eriasteisesti mustapäisiä, naaraat ovat vaatimattomamman värisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Martin-chasseur du Sénégal

  Un bel oiseau, de la taille d’un petit pigeon, avec la tête et le ventre gris claire, le dos et la queue couleur bleu brillant et un gros ...