lauantai 24. marraskuuta 2018

Makea tyyppi


Medestäjät ovat tavallaan vanhan maailman tropiikin kolibreja. Eivät ne yllä samanlaisiin lentosuorituksiin kuin oikeat kolibrit, mutta ekologinen lokero on hyvin samanlainen. Metallinhohtoisen mustan savannimedestäjän pitkä, ohut ja kaareva nokka kertoo, että se nauttii ravinnokseen mettä monien puiden ja pensaiden kukista. Pieniä ja päivällä aktiivisia medestäjiä lentelee pitkin Afrikan ja Aasian tropiikkia, ja moni kasvilaji on sopeutunut käyttämään niitä pölyttäjinään. Medestäjät eivät ole  aivan yhtä riippuvaisia medestä kuin jotkin kolibrit, vaan niille kelpaavat ravinnoksi myös pienet hyönteiset.

Tämä savannimedestäjäkoiras istuskelee norsunkorvan lehdellä. Paahdetta ja suolaista rantahiekkaa sietävä pienehkö, mutta isolehtinen puu on kotoisin Karibien rannoilta, mistä sitä on joskus tuotu myös Atlantin toiselle puolelle. Englanniksi sitä kutsutaan nimellä "Sea grape", koska se tuottaa terttukaupalla syötäväksi kelpaavia marjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Martin-chasseur du Sénégal

  Un bel oiseau, de la taille d’un petit pigeon, avec la tête et le ventre gris claire, le dos et la queue couleur bleu brillant et un gros ...