tiistai 13. marraskuuta 2018

Pitäjän pienimpiä

Suurten ja värikkäiden tai muuten komeiden lintujen joukossa Grand Popossa lentelee parvittain pikkulintuja. Ja kun sanon että pikkulintuja, tarkoitan aivan liikuttavan pikkuruisia lintuja, selvästi varpusia ja tiaisia pienempiä. Näitä parvia näkee ruokailemassa Aubergen nurmikolla tai jalkapallokentällä, niitä istuskelee puissa sirkuttamassa ja tasapainoilee korkeilla heinänkorsilla syämässä siemeniä. ne ovat usein sekaparvia, joissa on kolmea tai neljää lajia sulassa sovussa, kaikki yhtä pieniä.

Runsain ja yleisin näistä pienimmistä on pronssimanikki. Koiras on helppo tunnistaa, kunhan pääsee niin lähelle, että pienestä linnusta näkee yksityiskohtia. Lintu näyttää mustavalkoiselta: tumma pää, valkoinen vatsa, tummanruskea selkäpuoli ja viiruiset kyljet. Paksu nokka paljastaa, että manikit syövät siemeniä, joiden kuoret ne rikkovat.

Turisti voi helpoimmin tarkkailla näitä tikkuaskin kokoisia lintuja Aubergen terassilta, kun ne ruokailevat viereisellä nurmikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Martin-chasseur du Sénégal

  Un bel oiseau, de la taille d’un petit pigeon, avec la tête et le ventre gris claire, le dos et la queue couleur bleu brillant et un gros ...