perjantai 16. marraskuuta 2018

Pitäjän pienimpiä II

Ruusupeippo saattaa olle monelle suomalaisellekin tuttu häkkilintuna. Ajatus pikkulintujen pitämisestä koristeina pienissä häkeissä on kamala, mutta vieläkin on ihmisiä, joiden mielestä siinä ei ole mitään kummallista.

Nurmikoiden ja pientareiden pikku-pikkulinnut lentelevät usein sekaparvina, vähän pohjoisten metsien tiaisparvien tapaan. Otaksun, että Länsi-Afrikassakin sekaparvien varpuslinnut ovat erikoistuneet hiukan erilaiseen ravintoon, jolloin ne hyötyvät toistensa seurasta kilpailematta kuitenkaan samasta ravinnosta. Siemensyöjiä ne kuitenkin ovat kaikki, minkä näkee nokan muodosta.

Ruusupeippokoiras on kauttaaltaan syvän punainen, ja sillä on silmän ympärillä tunnusomainen keltainen rengas. Naaras on tummanruskea ja etuosastaan punasävyinen. Kannattaa ainakin Aubergen aamiaisella pysähtyä hetkeksi katselemaan näitä hädin tuskin heinäsirkkaa suurempia, nurmikolla hyppeleviä lintuja. Kauniita ovat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Martin-chasseur du Sénégal

  Un bel oiseau, de la taille d’un petit pigeon, avec la tête et le ventre gris claire, le dos et la queue couleur bleu brillant et un gros ...