lauantai 10. marraskuuta 2018

Sini(valkoi)sin siivin

Sinitöyhtömonarkki on niin itsensä näköinen lintu, että sitä on mahdoton sekoittaa mihinkään muuhun. Tiaisen kokoinen, pitkäpyrstöinen ja huikean sininen lintu viihtyy Aubergen viereisen metsikön lehvistössä ja puikahtelee joskus hotellin pihapiiriinkin. Enimmäkseen nämä monarkit touhuavat puiden alimmilla oksilla pirteästi viserrellen, mutta joskus ne uskaltautuvat avoimempaakin maastoon pyydystämään hyönteisiä maasta. Monarkit ovat läheistä sukua siepoille ja napsivat mielellään ruokansa myös lennosta.

Näin viehättävän pikkulinnun nähtyään tulee ilman muuta hyvälle tuulelle. Ensin pitää vain uskoa, että tämän näköisiä lintuja on oikeasti olemassa.

Sinitöyhtömonarkki muistuttaa myös siitä, että hankkeeni Grand Popon linnuston oppaasta ei ole täysin turha. Sekä Borrown ja Demeyn Birds of Ghana että samojen tekijöiden Birds of Western Africa väittävät levinneisyyskartoissaan, ettei Beninin rannikolla olisi niitä. Onneksi nämä iloiset sirkuttajat eivät tiedä sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Martin-chasseur du Sénégal

  Un bel oiseau, de la taille d’un petit pigeon, avec la tête et le ventre gris claire, le dos et la queue couleur bleu brillant et un gros ...