keskiviikko 26. joulukuuta 2018

Jalokiviä


Kuninkaan lintujen jatkoa odotellessa voi tutustua kuningaskalastajien heimoon kuuluvaan, jalokivien lailla säihkyvään lintuun.  Malakiittikalastaja muistuttaa hyvin paljon euraasialaista kuningaskalastajaa, jollainen nytkin, vuodenvaihteessa 2018-19, liikuskelee pääkaupunkiseudun vesillä. Malakiittikalastaja on Beninin kolmesta yleisestä kuningaskalastajalajista pienin ja väreiltään säihkyvin. Vatsa on punaruskea, selkäpuoli ja erityisesti päälaki kimaltavan sininen. Kirkkaan punainen nokka on suuri ja komea niin kuin kuningaskalastajilla aina.

Malakiittikalastaja istuu tähystämässä matalalla veden yllä. Harvakseltaan tätä jalokiveä voi nähdä esimerkiksi Ganvién-retkellä, mutta hyvällä onnella myös Grand Popossa Mono-joella, misä vain on sopivaa matalaa vettä ja sen ylle kurkottuvia oksia. Se on laajalle levinnyt kaikkialla Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Martin-chasseur du Sénégal

  Un bel oiseau, de la taille d’un petit pigeon, avec la tête et le ventre gris claire, le dos et la queue couleur bleu brillant et un gros ...