tiistai 8. tammikuuta 2019

Are there Rastas in Benin?


On nitä Beninissä, rastoja. Ja yksi rastas. Tämä voisi olla vähän omituisen värinen räksä Kannelmäestä, ellei sateen maahan pudottama mangonraakile paljastaisi että ollaan jossain muualla. Kaikkien eksoottisten trooppisten lintuheimojen joukossa hyppelee afrikanlaulurastas, sukunsa ainoa edustaja seudulla.

Afrikalaulurastas suosii varjoisia paikkoja, joissa puiden alla on paljasta maata. Siellä se pomppii hyvin rastasmaisesti etsimässä matoja, termiittejä, puusta pudonneita hedelmiä ja mitä siellä nyt sattuu olemaan. Väritys on tasaisen harmahtava, vatsapuolelta ruskeaan vivahtava. Nokka on keltainen. Sen voi sekoittaa äkkiä nähtynä oikeastaan vain valkosuomutimaliin, joka kuitenkin viihtyy enemmän puiden oksilla ja liikkuu lörpöttelevinä parvina. Afrikanlaulurastas on Grand Popossa melko arka eikä päästä helposti lähelle, mutta kaupunkien puistoissa se on pelottomampi.

Afrikanlaulurastas on Grand Popossa tavallinen, vaikkei runsaslukuinen olekaan. Laji kuuluu siihen joukkoon lintuja, joiden levinneisyys kattaa Saharan eteläpuolisen Afrikan länsiosat Senegalista aina Ugandan ja Etiopian länsiosiin. Itä-Afrikan suuri hautavajoama näyttää jakavan mantereen melko tarkasti läntiseen ja itäiseen lintulajistoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Martin-chasseur du Sénégal

  Un bel oiseau, de la taille d’un petit pigeon, avec la tête et le ventre gris claire, le dos et la queue couleur bleu brillant et un gros ...