sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Tchagra


Jos linnun nimi on pensaslepinkäinen, niin täytyyhän se valokuvata silloin kun se on pensaassa. Ruokansa tämä afrikanlepinkäisiin kuuluva lintu hakee enimmäkseen maasta, mutta puikkelehtii myös pensaissa. Se on pienen rastaan kokoinen ja näköinenkin, lepinkäiset eivät tulisi mieleen muusta kuin vankasta nokasta.

Ei tätäkään lintua oikein mihinkään muuhun voi sekoittaa. Kauniisti vaaleanharmaan, vaaleanruskean ja pähkinänruskean kirjava lintu, jolla on musta päälaki ja kauniisti mustavalkoraidallisen päänsivut. Jostain, mistä lienee, se on englanniksi ja ranskaksi saanut nimekseen "tchagra", tarkemmin sanottuna "tchagra à tête noire".

Saharan eteläpuolisessa afrikassa yleinen pensaslepinkäinen on helposti nähtävä lintu myös Grand Popon pensaikkojen reunoilla. Helppo paikka on Aubergesta pohjoiseen vievä tie, joka toiselta reunaltaan rajoittuu joen varren kosteikkoihin. Siellä niitä pomppii tielläkin ötökkäjahdissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Martin-chasseur du Sénégal

  Un bel oiseau, de la taille d’un petit pigeon, avec la tête et le ventre gris claire, le dos et la queue couleur bleu brillant et un gros ...